štvrtok 4. októbra 2012

Molekulárna kuchyňa

Pred 4 rokmi som prvýkrát čítala o molekulárnej kuchyni v rozhovore s Ferranom Adriom a odvtedy som ju chcela vyskúšať. Ferran Adria bol šéfkuchárom reštaurácie El Bulli, ktorá bola niekoľkokrát ocenená ako najlepšia reštaurácia na svete.

Kde inde hľadať molekulárnu kuchyňu na Slovensku, keď nie na noci Noci výskumníka, kde som bola minulý piatok. 

A bolo to lepšie, ako som čakala.

To, čo vidíte v akváriu, nie je žĺtko z vajíčka, ale pomarančový džús. Čašník do neho následne vstrekol striekačkou campari. Vylovenú guličku sme dostali na lyžičke. Gulička nám v ústach praskla a vylialo sa campari s pomarančovým džúsom. :-) Najlepšie je na tom, že viete, čo sa stane, ale aj tak vás to prekvapí.















Na obrázku je aj jablková štrúdľa. Áno, je to to želé na lyžičke. :-) A ono to NAOZAJ chutilo ako štrúdľa.

Ešte pripájam obrázok s ružovým želé, ktoré bolo v skutočnosti becherovka s tonicom.















Ak máte radi prekvapenia a nebojíte sa experimentovania, molekulárna kuchyňa je to pravé pre vás. :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...