streda 23. mája 2012

Marhuľovo-slivkový koláč

Francúzsky marhuľovo-slivkový koláč k finále MS v hokeji 2012

Na cesto Jonáš potreboval:
200 g hladkej múky
133 g zmäknutého masla
cca pol deci vody
Jonáš tiež pridáva dve lyžice hnedého cukru, cesto potom jemne skaramelizuje.


Múku premiešame s maslom a cukrom a pridáme vodu, vyjde z toho tuhé cesto, nemiesime ho však príliš, chceme, aby ostalo take keksíkovité. Dáme ho do chladničky tak na pol hodinu (aj celý deň), potom ho rozvaľkáme, dáme do koláčovej misy (toto množstvo stačí na cca 30 cm misu). Navrch poukladáme ovocie, Jonáš dal pol kila marhúľ a pol kila sliviek. A dáme piecť do rúry na 200 stupňov.
Kto chce, má o 35-45 minút hotovo, kto nie, môže ho tak o 20 minút posypať hnedým cukrom a maslom, spraví na vrchu kvázikaramel.
Ovocie by malo byť čo najsuchšie a môže byť akékoľvek- od lesného ovocia ako maliny/jahody/čučoriedky cez jablká až po slané náplne.
Ideálna forma je taká s vyberacím dnom, inak sa zle krája a nakladá.


Dobrú chuť a Slovenskoooo! :-)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...