utorok 30. decembra 2014

skvelý zapekaný camembert v baklažáne a dusenej šunke












v sobotu po vianociach sme mali obrovskú chuť na šalát. vyhral to zapekaný camembert v baklažáne a dusenej šunke.

na prípravu jonáš potreboval:
250 g syra camembert
1 baklažán
morská soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
čerstvý tymián
8 plátkov sušenej šunky
1 jablko (ja som mala bez)
šťava z 1/2 citróna
2 hrste vlašských orechov
1 hrsť rukoly (nezohnali sme rukolu, tak sme použili špenát)
1 hrsť poľného šalátu
syr Grana Padano na posypanie

umytý baklažán nakrájal jonáš pozdĺžne na 8 tenučkých plátkov, ktoré poriadne osolil a na chviľu nechal odstáť, aby z neho soľ vytiahla horkosť. potom plátky opláchol, aby neboli príliš slané a dôkladne osušil. opiekol ich z oboch strán na rozpálenej panvici na troche olivového oleja do zlatohneda. camembert nakrájal na 8 rovnakých trojuholníkov. každý kúsok obalil najprv do do opečeného plátku baklažánu a potom do plátku sušenej šunky. obalené kúsky poukladal do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie. sprudka zapiekol v rúre pod grilom do zlatohneda.
pri príprave šalátu nakrájal jonáš jablko na menšie kúsky a pokvapkal šťavou z 1/2 citróna. 2 hrste vlašských orechov opiekol na suchej panvici a preložil do misky k jablkám. pridal umytý a osušený špenát. ochutil olivovým olejom, morskou soľou a mletým čiernym korením. zľahka premiešal.

na záver už len naložil na tanier šalát, navrch poukladal zapečený syr camembert a ozdobil hoblinkami Grana Padano.

dobrú chuť. :-)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...