Pred pár týždňami som prišla k sestre s Jonášom s nápadom, že by sme mohli súťažiť o food fotku mesiaca na novom markizáckom webe Varený-pečený.sk
Spojili sme sily - Jonáš varil, Ivetka aranžovala a ja som fotila - a naša fotka bola jednou z troch výherných. :-) (miesta sa neudeľovali)
recept na bravčové tapas:
bravčové
350 g bravčového bôčika bez kože
1 kopcovitá lyžička semiačok feniklu
1 kopcovitá lyžička sladkej papriky
fazule
olivový olej
1 veĺká štipka rímskeho kmínu
3 jarné cibuľky
2 strúžiky cesnaku
1x 400g konzerva čiernych fazuľ
šalát
1 čerstvá červená alebo zelená chili paprička
2 srdiečka rímskeho šalátu
1/2 zväzku čerstvého koriandru
1 zrelé avokádo
1 veľká zrelá paradajka
1 jablko
sójová omáčka s nízkym obsahom soli
1 lyžica extra panenského olivového oleja
1 limeta
na podávanie
chilli omáčka
4 lyžice netučného bieleho jogurtu
8 kukuričných placiek tacos
Mäso Jonáš nakrájal na 1cm kocky a opiekol ich na veľkej panvici spolu s feniklom, paprikou, soľou a korením, pravidelne premiešaval.
Do stredne veľkej panvice dal 1 lyžicu olivového oleja a rímsky kmín. Pridal očistenú a na plátky nakrájanú jarnú cibuľku, prelisoval cesnak a spolu s fazuľou s nálevom zľahka povaril.
Chilli papričku a väčšinu horných lístkov koriandu nakrájal Jonáš najemno, avokádo olúpal a nakrájal na kúsky spolu s paradajkou. Premiešal všetko a dal na tanier, navrch nasypal nahrubo nastrúhané jablko. Chilli omáčku premiešal s jogurtom, aby bol "mramorovaný".
Ďalej Jonáš premiešal fazuľu, rozmačkal a okorenil podľa chuti. Šalát pokvapkal sójovou omáčkou, olivovým olejom a limetkovou šťavou a premiešal. Z bôčiku zlial prebytočný tuk a potom všetko podával spolu s tacos.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára