foto Maťka |
Predstavujem nového nádejného kuchára/cukrára - kamarátku Maťku.
Túto tortu pripravila v sobotu pre dvoch narodeninových oslávencov a hoci po nej hneď všetci skočili, uchránila mi jeden kúsok, aby som ju mohla vyskúšať.
V ceste sú cítiť kúsky čokolády a mascarpone s jahodami nemusím ani komentovať.
Určite ju vyskúšajte.
Na prípravu Maťka potrebovala:
100 g horkej čokolády
75 g hladkej múky
100 g mletých lieskových orieškov
2 PL kakaa
1 čajová lyžička prášku do pečiva
125 g masla
225 g práškového cukru
1 lyžica rumu
3 vajcia
3 lyžice mlieka
200 g nugátovej nátierky (Nutella)
250 g mascarpone
2 balíčky stužovadla šľahačky
250 ml smotany na šľahanie
700 g jahôd
Ako na to:
Čokoládu nasekáme najemno a jahody pokrájame na polovice.
Zmiešame múku s orechmi, kakaom, čokoládou a práškom do pečiva. Maslo, polovicu cukru a rum vyšľaháme a po jednom primiešame vajcia. K vajciam zapracujeme múčnu zmes s mliekom. Tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme, vlejeme cesto a dáme do rúry vyhriatej na 180°c. Pečieme 30 minút. Upečený korpus potrieme nátierkou a necháme vychladnúť.
Na vychladnutý korpus ukladáme jahody. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovadlom a opatrne vmiešame do mascarpone, ktoré sme osladili zbytkom cukru. Plnkou potrieme jahody a ozdobíme. Dáme na noc do chladu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára